pauseplay
/
show/hideshow/hide
Dutch English French German Italian Spanish

Fiets eiland

Het eiland verken je het best op de fiets. Een uitgebreid netwerk van
fietspaden brengt u op de mooiste plekjes. U kunt zelf met een goede fietskaart op pad of gebruik maken van de bekende fietsroute -Sporen in het Zand-.

fietsen-op-terschelling

Het comfortabele buitendijkse fietspad van Oost naar West is uniek. U fiets langs het beroemde Wad met zijn schorren, slikken en duizenden vogels.
Waddendijk fietspad Het prachtig gelegen fietspad aan de noordkant gaat langs duin en bos.

 

Sporten op Terschelling

Het eiland is een uitstekende omgeving voor sport en spel.

sporten-op-terschelling-001 sporten-op-terschelling-002 sporten-op-terschelling-003

Zwemmen in zee of in het zwembad, wandelen of fietsen, steppen, trimtochten en marathons, kano├źn op het Wad. Terschelling kent een halve- en hele marathon, diverse georganiseerde wandeltochten en toernooien. Wandelaars kunnen hun eigen routes kiezen op meer dan honderd kilometer aan onverharde bos- en duinpaden of gebruik maken van gemarkeerde wandelroutes en natuurpaden. Samen met de VVV is een fiets- en wandelboek uitgegeven waarin alle bijzonderheden langs de routes beschreven worden. Onderweg kan men vanaf speciaal op de hoogste duintoppen aangelegde uitzichtpunten genieten van schitterende vergezichten. Het Seinpaalduin bij West-Terschelling (31 meter boven NAP) en het beroemde Arjensduin bij Hee (27 meter) zijn daar voorbeelden van.

Er wordt op het eiland ook veel paard gereden, een omvangrijk net van ruiterpaden nodigt daartoe ook wel uit. Om over de ruimte op het stand voor de ruiter maar te zwijgen. Paarden zijn op een aantal plaatsen op het eiland te huur.

Vliegerfanaten hebben de grote standen ontdekt die sportvissers al jaren kenden. Balspelen, joggen, vliegeren en strandzeilen zijn enkele sporten die u kunt beoefenen op het strand.